Ausztrál bevándorlás

Véletlenül bukkantam egy ausztrál bevándorlással foglalkozó oldalra. (Nem, eszünk ágában sincs áttelepülni; valóban véletlen volt.) Ezen az oldalon találtam egy érdekes kategóriát: AUSTRALIAN SKILLED SPONSORED VISA. Amin megakadt a szemem, az a szponzorok és szponzorációra jogosultak köre:

Szponzor lehet:

– ausztrál állampolgár;
– ausztrál állandó lakos (Australian permanent resident); vagy
Új-Zélandi állampolgár (Woow).

A szponzorációra jogosult lehet:

– nem eltartott gyerek – beleértve a természetes, örökbefogadott, vagy mostoha gyermekeket;
– szülő – beleértve az örökbefogadót, vagy mostoha-szülőt;
– testvér – beleértve az örökbefogadott vagy mostoha-testvért;
– unokatestvér – beleértve az örökbefogadott vagy mostoha-unokatestvért;
– nagybácsi vagy nagynéni – beleértve az örökbefogadott vagy mostoha-nagybácsit/nagynénit;

Ez a vízumkategória (amely jelenleg ebben a formájában nem létezik Új-Zélandon) nekem meglehetősen kecsegtetőnek tűnik.
Minderről pusztán azért írok, mert – figyelembe véve a kiwi szabályozás nehezítését – úgy tűnik, a mítosz, hogy Ausztráliába nehezebb bevándorolni, mint Új-Zélandra, lassan megdőlni látszik.

Forrás: MigrationExpert

3 Comments

  1. Anonymous

    Ebben nem sok meglepő dolog van. Új Zélandi állampolgárként ugye szabadon bóklázshatsz Au-ban. Ha NZ állampolgárként akarod, felvehetesz egy Permanent Resident statuszt (semmi pontrendszeresdi), és akkor már simán sponzorálhatsz mást is a családból.
    Azzal, hogy ez a vízumkategória nincs meg Új Zélandon, mire gondolsz?

    Zs.

  2. Hogy új-zélandi állampolgárként szabadon élhetek Ausztráliában, azt tudtam. Hogy szponzorálhatok Ausztráliában letelepedni kívánókat, az számomra újdonság.
    A vízumkategóriát illetően: tudomásom szerint Új-Zélandon van Skilled Migrant és van Family Stream kategória, de a kettő kombinációja nincs. Ez a Sponsored Skilled Migrant típusú lehetőség például nekünk is kecsegtető lehetett volna.

  3. Anonymous

    Na beirtam a google-be ezt a skilled sponsored dolgot. Nekem is sikerült meglepődnöm, ugyanis én azt gondoltam, csak akkor érvényes, ha az a bizonyos Új Zélandi állampolgár Au-ban él. De nincs ilyen kitétel.

    Ismerek egy házaspárt, akik ezzel a rokoni szponzorációval laknak Melbourne-ben, mert anélkül nem volt elég pontjuk.

    Zs.

Leave a Comment

sixteen − eleven =